Bakanlığımız tarafından yürütülen rutin denetim faaliyetleri kapsamında, öğrenci yurtlarının yemekhanelerinde kapsamlı kontroller gerçekleştirildi. Denetimler, özellikle akşam saatlerinde yemek üretiminin yoğunlaştığı zaman diliminde yapılarak süreçlerin yerinde ve anlık olarak değerlendirilmesi sağlandı.Denetim, İl Müdürümüz Bülent Zafer Taş, Müdür Yardımcısı Semih Çetinkaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü ile teknik personeller tarafından gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen denetimlerde;
Yemekhanelerdeki üretim alanları,
Gıda hazırlık bölümleri,
Soğuk hava depoları ve muhafaza koşulları,
Hijyen uygulamaları ve personel kuralları
detaylı şekilde incelendi.
Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişiminin kesintisiz sağlanması amacıyla tüm süreçlerin mevzuata uygunluğu titizlikle kontrol edildi. Uygunsuzluk tespit edilen alanlarda gerekli uyarılar yapılarak düzeltici faaliyetler başlatıldı.
Gençlerimizin güvenli beslenmesini sağlamak için hijyen ve gıda güvenliği denetimleri aralıksız sürdürülecektir.